5. ΡΟΜΕΛΟΥ ΛΟΥΚΑΚΟΥ
Είναι 25 ετών και στο top-20 των σκόρερ στην ιστορία της Premier League, παρ’ όλα αυτά ο Λουκάκου δεν έχει γίνει ακόμη ο φορ που θα έπρεπε να είναι. Η Γιουνάιτεντ χρειαζόταν έναν superstar striker και πίστεψε ότι 75 εκατ. λίρες -τα οποια μπορεί να φτάσουν στα 90 με τα μπόνους- θα της έδινε έναν. Δεν έχει φτάσει ακόμη σε αυτό το στάτους, αλλά είναι εκεί κοντά.
4. ΑΝΤΟΝΙ ΜΑΡΣΙΑΛ
Δεν είναι και η καλύτερη εβδομάδα για να αποθεώσεις τον Μαρσιάλ, μετά την χαμένη του ευκαιρία κόντρα στην Εβερτον, αλλά αντικειμενικά θα μπορούσε να είναι και στην κορυφή αυτής της λίστας. Εδωσε αμέσως το στίγμα του στην ομάδα σκοράροντας ένα πολύ ωραίο γκολ κόντρα στη Λίβερπουλ στο ντεμπούτο του και έδωσε συνέχεια με το νικητήριο κόντρα στη Σαουθάμπτον εκτός έδρας. Εχει δημιουργήσει μεγάλες στιγμές σε μεγάλα ματς, συμπεριλαμβανομένου του ημιτελικού του αγγλικού κυπέλλου 2015-16. Και γενικά συνεισφέρει συνεχώς από την άφιξη του ως σήμερα, έχοντας κατά μέσο όρο ένα γκολ ή μία ασίστ κάθε 130 λεπτά, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζεται σαν σύμβολο μιας ομάδας χωρίς πάθος.
3. ΠΟΛ ΠΟΓΚΜΠΑ
Ναι, το άλλο σύμβολο. Πολλά άρθρα έχουν γραφτεί για την παρουσία του Πογκμπά σττη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και λίγα από αυτά τον στήριζαν. Παρ’ όλα αυτά, όταν είναι hot είναι πραγματικά hot και αυτό το αποδεικνύουν και οι αριθμοί: Είχε συμμετοχή σε 13 γκολ στα πρώτα 9 ματς του Ολε Γκούναρ Σόλσκερ και παρά το γεγονός ότι ο Μουρίνιο τον ήθελε φορτωμένο με αμυντικά καθήκοντα κυρίως, ο Πογκμπά τελείωσε το 2018 με διψήφιους αριθμούς τόσο στα γκολ όσο και στις ασίστ στην Premier League – ένας από τους μόλις πέντε παίκτες που το έκαναν αυτό. Τα συνολικά 21 γκολ ήταν πέντε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο χαφ. Είναι ασαφές αν πρέπει να εξηγεί κάποιος στον Πογκμπά πόσο συγκεντρωμένος θα πρέπει να είναι σε κάθε ματς, αλλά όταν είναι συγκεντρωμένος και με κίνητρο, δεν υπάρχει καλύτερος.
2. ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΪΜΟΒΙΤΣ
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε δύο τρόπαια στη μοναδική full season του Ιμπραΐμοβιτς στο κλαμπ. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό το 2016-17 μοιάζει πολύ μακρινό τώρα. Αν και μπορεί να πει κάποιος ότι αντικειμενικά η παρουσία του Ζλάταν μείωσε τις επιθέσεις της Γιουνάιτεντ και την έκανε πιο προβλέψιμη, ο Ιμπραΐμοβιτς μόνος του μάλλον έκανε όλα όσα μπορούσε. Μία σεζόν με συνολικό απολογισμό 28 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ είχαν περάσει τα καλύτερα του χρόνια, έδωσε απάντηση στους επικριτές. Οπως είπε και ο ίδιος στο FFT πέρυσι: «Αν τα έκανα αυτά στα 35 μου, φανταστείτε όταν ήμουν 25».
1. ΑΝΤΕΡ ΕΡΕΡΑ
Ενα υποτονικό Νο1; Καμία αμφιβολία. Ο Ερέρα, όμως, είναι ένας από τους λίγους σταθερούς παίκτες της Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια και επέζησε και από τη θητεία του Μουρίνιο. Ο Ερέρα είναι ο μόνος παίκτης της Μάντσεστερ, πλην του Νταβίντ Ντε Χέα, που ψηφίστηκε παίκτης της χρονιάς από τους οπαδούς της ομάδας μετά την αποχώρηση του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον το 2013 και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι από τους αγαπημένους των οπαδών, αφού τα δίνει όλα σε κάθε φάση. Αυτό φαίνεται πάρα πολύ, δυστυχώς για τη Γιουνάιτεντ, όταν ο Ερέρα πρέπει να απουσιάσει. Σίγουρα, άλλωστε, δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι ο Σόλσκερ είχε απολογισμό 11-1-2 με τον Ερέρα στην ομάδα και 5-1-5 χωρίς αυτόν. Δεν είναι μόνο θέμα νοοτροπίας όμως, είναι ότι η παρουσία του Ερέρα απελευθερώνει τον Πογκμπά για να κάνει τα δικά του, γι’ αυτό και είδαμε τον Γάλλο να σκοράρει επτά γκολ χωρίς πέναλτι, υπό τον Σόλσκερ, όταν ο Ερέρα ήταν στον αγωνιστικό χώρο και κανένα χωρίς αυτόν. Παράλληλα, η παρουσία του Ερέρα στο Νο1 αυτής της λίστας, λέει πολλά και για τις μεταγραφικές καμπάνιες της Μάνσεστερ Γιουνάιτεντ αυτά τα χρόνια. Μπορεί να διαφωνείτε με το Νο1 που επιλέξαμε, αλλά ποιος, πραγματικά, μπορεί να είναι εκεί;
πηγή: www.gazzetta.gr