“Χαλάστρα” τίτλου μέσα στο σπίτι της City!

Απίστευτο παιχνίδι με επική ανατροπή της United μέσα στο Etihad με την οποία χάλασε την γιορτή τίτλου της City.

 

Καταιγιστική και αποφασισμένη μπήκε στο παιχνίδι η Manchester City και με την απόδοση της δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης παρότι απουσίαζαν παίκτες όπως οι Αguero και De Bruyne.

Αρχικά οι γηπεδούχοι, διαμαρτυρήθηκαν για δυο σφυρήγματα που δεν της δόθηκαν με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Ashley Young. Η πρώτη φάση ήταν στο 5′ όταν ο David Silva έβγαλε μια μπαλιά από αριστερά όπου βρήκε στο χέρι του Young ο οποίος όμως έπεφτε και ήταν αδύνατον να το αποφύγει. Τέσσερα λεπτά αργότερα θα μπορούσε να είχε δοθεί φάουλ όταν ο Υoung μάρκαρε αντικανονικά τον Sterling, με τον Atkinson να μην δίνει φάουλ.

Η Manchester City είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων με την United να έχει παθητικό ρόλο. Στο 22′ έπειτα από κακή αντίδραση της άμυνας των “κόκκινων διαβόλων” ο Bernardo Silva έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκόρ αλλά ο De Gea δήλωσε παρών και έσωσε την ομάδα του. Όχι για πολύ όμως καθώς τρία λεπτά αργότερα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Sane, ο Κompany θα κινηθεί σωστά μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με με μία κεφαλιά “δυναμίτη” θα κάνει το 1-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 31′ η  Manchester United θα δεχθεί και δεύτερο τέρμα όταν ο Sterling θα βρεί από αριστερά τον Gundogan ο οποίος με περίτεχνη ενέργεια θα εκτελέσει τον Ισπανό τερματοφύλακα και θα διαμορφώσει το 2-0. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν άλλες δυο σπουδαίες ευκαιρίες να αυξήσουν το υπέρ τους σκορ με πρωταγωνιστή τον Sterling ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.

 

Αυτό που ακολούθησε στο δεύτερο ημίχρονο δεν θα το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της United σύμφωνα με την εικόνα του πρώτου. Μπορεί στο 50′ ο Gundogan να έφτασε κοντά στο 3-0, όπου το πλασέ του βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του De Gea, η Manchester United κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με πρωταγωνιστή τον Pogba!

Alexis και Herrera συνεργάστηκαν άψογα και τελικός αποδέκτης ήταν ο Paul Pogba ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα μείωσε σε 2-1. Δυο λεπτά αργότερα ο Alexis θα βρεί με σέντρα τον Pogba και αυτός με κεφαλιά θα κάνει το 2-2 και θα παγώσει το Etihad.

Η Manchester City  έδειξε αιφνιδιασμένη  και πριν προλάβει να αντιδράσει θα δεί τον Smalling να κάνει την ολική ανατροπή με κοντινό πλασέ έπειτα από στημένο του Alexis. Αυτή η εξέλιξη του παιχνιδιού έκανε τον Pep Guardiola να περάσει στο παιχνίδι τους Aguero και De Bruyne.

Τα “αίματα άναψαν στο 80′ όταν ο Ashley Young θα βρεί με σκληρό τάκλιν τον Aguero μέσα στην περιοχή με τον Atkinson όμως να μην βλέπει κάποια παράβαση. Το παιχνίδι από κει και πέρα έγινε πιο σκληρό με αποτέλεσμα να βγουν αρκετές κίτρινες κάρτες και την Manchester United να καταφέρνει να κάνει μια επική ανατροπή στο παιχνίδι και να χαλάει την γιορτή των γηπεδούχων με την βοήθεια του David De Gea ο οποίος έκανε δυο κρίσιμες επεμβάσεις στο τέλος της αναμέτρησης.

Manchester City XI: Ederson, Danilo, Kompany (C), Otamendi, Delph, Fernandinho, Gundogan(76′ Aguero), Bernardo(72′ Jesus), Silva(72′ De Bruyne), Sane, Sterling

Subs: Bravo, Walker, Laporte, Yaya Touré

Manchester United XI: De Gea, Valencia, Smalling, Bailly, Young, Matic, Herrera(94′ Lindelof), Pogba, Lingard(85′ McTominay), Lukaku, Alexis(82′ Rashford)

Subs: Pereira, Rojo, Mata, Martial

Πηγή www.eyap.gr 

Leave a Reply