Το χάσμα στην Γιουνάιτεντ απειλεί με καταστροφή

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ζητάει επειγόντως μεταγραφές και δείχνει εκνευρισμένος, όμως η διοίκηση δεν κινείται στο ίδιο μήκος κύματος.

«Κοιτάζεις τους παίκτες της Γιουνάιτεντ που έφυγαν τα τελευταία χρόνια. Που παίζουν τώρα; Παίζουν;». Αυτές οι δηλώσεις του Μουρίνιο είχαν έρθει την περσινή σεζόν μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από την Σεβίλλη στο Champions League. Έμοιαζε (και συνεχίζει να μοιάζει) με δικαιολογία, καθώς η Γιουνάιτεντ είχε αποκλειστεί από μία χειρότερη ομάδα, όμως συνολικά ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε αυτές τις δηλώσεις του για να στείλει μήνυμα στη διοίκηση.

«Αν οι υπόλοιπες ομάδες συνεχίσουν να επενδύουν περισσότερο ή το ίδιο με εμάς, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Τόσο απλά». Υποτίθεται ότι αυτό το καλοκαίρι θα ήταν το καλοκαίρι της αλλαγής. Παίκτες που είχαν έρθει επί Μόγιες και Φαν Χάαλ έπρεπε να αντικατασταθούν. Όσοι, τουλάχιστον, δεν ήταν στο επίπεδο που ήθελε ο Πορτογάλος. Με ελάχιστες μέρες, όμως, να απομένουν για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου στην Αγγλία, οι κόκκινοι διάβολοι έχουν αποκτήσει μόλις δύο παίκτες: τον Φρεντ και τον Ντάλοτ.

Ο Μουρίνιο ξέρει ότι το ρόστερ είναι αδύναμο, έχει ενημερώσει τη διοίκηση για αυτό, έχει ζητήσει ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, στον άξονα του κέντρου, στα άκρα της άμυνας και μία εναλλακτική επιλογή για την κορυφή της επίθεσης. Η Γιουνάιτεντ, όμως, ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη σεζόν στην Premier League χωρίς κεντρικό αμυντικό κλάσης, με τους μπακ να είναι οι ίδιοι των τελευταίων ετών, με ένα μεγάλο κενό στα δεξιά της μεσαίας γραμμής και ένα ρόστερ που συνεχίζει να χρειάζεται επειγόντως ξεκαθάρισμα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει ότι πρέπει να πιέσει με τον τρόπο του και ήδη ζήτησε άμεσα δύο μεταγραφές σε συνέντευξή του στο EPSN νωρίτερα στην εβδομάδα. «Είναι άλλο αυτό που θέλω να γίνει και άλλο αυτό που στο τέλος θα γίνει», είχε πει με νόημα. Μετά το φιλικό με την Λίβερπουλ και τη βαριά ήττα η ρητορική του έγινε ακόμη πιο σκληρή. «Ξεκινήσαμε το ματς με πολλούς παίκτες που δεν θα είναι στο ρόστερ στις 9 Αυγούστου. Αυτό δεν είναι το δικό μου ρόστερ, ούτε καν το μισό, ούτε καν το 30%», είπε εκνευρισμένος.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε πει πριν το ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου ότι η ομάδα του θα κάνει δύο μεταγραφές. Έχει ήδη αποκτήσει τον Μαχρέζ και ψάχνει ακόμη έναν μέσο (πρώτη επιλογή ήταν ο Ζορζίνιο). Η Τσέλσι παραμένει περίεργη υπόθεση στις μεταγραφές, όμως έχει έναν προπονητή που πάντα δούλευε με αυτά που είχε και οι σημαντικότερες εισηγήσεις του γίνονται πραγματικότητα (Ζορζίνιο και Ιταλός κεντρικός αμυντικός), ο Ποκετίνο δεν βιάζεται στην Τότεναμ, αλλά είπε ότι κάτι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, ενώ η Λίβερπουλ διανύει την πιο ώριμη περίοδο εδώ και πολλά χρόνια με μεταγραφές που πραγματικά της αλλάζουν επίπεδο.

Σε αυτό που έχει αποτύχει πραγματικά η Γιουνάιτεντ είναι στις πωλήσεις. Και σε αυτό ο Μουρίνιο έχει μερίδιο ευθύνης. Για να κρατήσεις την αξία ενός παίκτη, δεν πρέπει να τον μειώνεις αγωνιστικά. Και αυτό έχει συμβεί με πολλές περιπτώσεις στους κόκκινους διάβολους. Σε σημείο που η διοίκηση να μην μπορεί να πουλήσει παίκτες όπως ο Σο και ο Μαρσιάλ στην τιμή που θα της επιτρέψει να έχει τη μικρότερη δυνατή ζημία. Ο Πορτογάλος πρέπει να καταλάβει ότι η Γιουνάιτεντ είναι υποχρεωμένη να λειτουργήσει και ως επιχείρηση. Δεν μπορεί απλά να αγοράζει και να διώξει όσους παίκτες ο ίδιος δεν υπολογίζει για ψίχουλα. Όσο το ρόστερ παραμένει σχετικά μεγάλο, τόσο λιγότερες είναι και οι πιθανότητες μεταγραφών.

Αυτό που φαίνεται από αυτή τη μεταγραφική περίοδο είναι ότι παρά την ανανέωση του συμβολαίου του Μουρίνιο το χάσμα φιλοσοφίας που τον χωρίζει με τη διοίκηση δεν είναι καθόλου εύκολο να γεφυρωθεί, ειδικά με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου να ξεκινούν με την ίδια ή καλύτερη αφετηρία σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν..

πηγή: www.gazzetta.gr 

Leave a Reply