Εκτός εθνικής λόγω κατάθλιψης ο Carrick!

που είχε μάλιστα φτάσει σε σημείο να παρακαλέσει τον προπονητή του και την ομοσπονδία να μην επιλεγεί.

 Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο πια ο σύγχρονος κόσμος του ποδοσφαίρου να επιφέρει μεγάλη ψυχολογική πίεση στους παίκτες, οδηγώντας τους σε καταθλιπτικά επεισόδια. Σε μία τέτοια κατάσταση είχε βρεθεί και ο σπουδαίος μέσος της Manchester United, Michael Carrick, όταν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στην Νότιο Αφρική ένιωσε πως δεν μπορούσε άλλο να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα μακρυά από την χώρα του.

Ο 36χρονος πια Άγγλος έκανε ντεμπούτο με τα «Τρία Λιοντάρια» το 2001 και έως το 2015 που φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα με το εθνόσημο, πραγματοποίησε συνολικά 34 συμμετοχές. Μάλιστα στον τελευταίο του αγώνα, ένα φιλικό απέναντι στην Ισπανία, τραυματίστηκε στον αστράγαλο και είδε τελικά την ομάδα του να χάνει με 2-0. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως παρά την θέση του στην βασική ενδεκάδα των «Κόκκινων Διαβόλων», δεν ταξίδεψε τόσο στην Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 όσο και στην Γαλλία για το Ευρωπαϊκό του 2016.

«Ήμουν στο ρόστερ για αρκετό καιρό και θέλω να είμαι ειλικρινής, μου ήταν πολύ δύσκολο να αγωνίζομαι εκτός έδρας με την εθνική ομάδα. Δεν είχα θέμα όταν ταξίδευα με την United κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για τρεις εβδομάδες ή και περισσότερο, όμως με την εθνική κάτι τέτοιο μου προκαλούσε κατάθλιψη. Με πίεζε τόσο πολύ, που έφτασα σε ένα σημείο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, που είπα δεν μπορώ να το κάνω άλλο αυτό», είπε αρχικά στην κάμερα του BBC2 o Carrick.

«Όλοι μου έλεγαν να βρω τον εαυτό μου και να είμαι ευγνώμων για αυτό που ζούσα. Καταλάβαινα την θέση στην οποία βρισκόμουν, τα προνόμια που απολάμβανα, αλλά μου ήταν αφόρητο και δεν άντεχα άλλο να το κάνω. Ήμουν πιθανότατα στα πρόθυρα… Βασικά ναι είχα κατάθλιψη τότε. Είχα μιλήσει με την FA και τους είχα ζητήσει να μην με επιλέξουν στην αποστολή», τόνισε τέλος εμφανώς συγκινημένος ο έμπειρος άσσος, που έχει ανακοινώσει πως η φετινή χρονιά θα είναι η τελευταία του στην ενεργό δράση, αναλαμβάνοντας από του χρόνου θέση στο προπονητικό τιμ της United.

Πηγή :http://eyap.gr/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CF%88%CE%B7%CF%82-%CE%BF-carrick/

Leave a Reply