Πως ο Εντ Γουντγουορντ καταφέρνει να κάνει τον Χ.Μαγκουαιρ την 2η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου.

141 χρόνια πέρασαν από το 1878  έτος ίδρυσης της ομάδας μας και μαζί τους εκατοντάδες παίκτες.

Κάποιοι ήρθαν,κάποιοι έφυγαν, κάποιοι επέστρεψαν,κάποιοι πέτυχαν και κάποιοι αποδείχθηκαν λίγοι να σηκώσουν το βάρος αυτής της τεράστιας φανέλας και μοιραία το πέρασμά τους θεωρήθηκε αποτυχημένο. 

Η ομάδα μας μετά την αποχώρηση  του Σερ Άλεξ  εκτός από την αγωνιστική της ταυτότητα ψάχνει και την μεταγραφική της ταυτότητα και σε αυτό φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη η διοίκηση που κρατάει στο τιμόνι των μεταγραφών έναν τεχνοκράτη τραπεζίτη που πριν την ενασχόλησή του με την United αμφιβάλλω εάν είχε κάποια άλλη επαφή με το ποδόσφαιρο.

Αυτή η μεταβατική περίοδος λοιπόν που περνάμε εμένα μου θυμίζει την Μαντσεστερ Γιουναιτεντ στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα όπου η δίψα για τίτλους οδήγησε την ομάδα μας επί εποχής Ρόν Άτκινσον (1981-1986) σε πολλές και ακριβές μεταγραφές που το μόνο που κατάφεραν να φέρουν ήτανε δύο κύπελλα (1983,1985) και ένα χαμένο με τραγικό τρόπο πρωτάθλημα το 1986.Σας θυμίζω απλά μερικές μεταγραφές εκείνης της εποχής.Νόρμαν Γουαιτσάιντ,Φράνκ Στειμπλετόν,Μπράιν Ρόμπσον,Πώλ Μακ Γκράφ,Γιέσπερ Όλσεν,Γκότντον Στράχαν και αρκετοί άλλοι.

Κάπως έτσι κινούμαστε μεταγραφικά τα τελευταία χρόνια με πανομοιότυπα σχεδόν αποτελέσματα.

Έχω την εντύπωση ότι η έλλειψη  ποδοσφαιρικού πλάνου εξαιτίας ίσως του γεγονότος ότι η ομάδα δεν έχει τεχνικό διευθυντή ,όπως επίσης και η ανάγκη μας για άμεση ενίσχυση και τίτλους έχουν οδηγήσει τον Εντ Γουντγουορντ σε κατά βάση δαπανηρές και κάποιες φορές άσκοπες και αργοποριμένες  μεταγραφές.

Σε λίγες ώρες φαίνεται ότι κλείνει θετικά η συμφωνία με την Λέστερ για την μεταγραφή του Χ.Μαγκουάιρ ενός πάρα πολύ καλού παίκτη για μένα. 

Το ύψος της μεταγραφής θα φτάσει τα 92 εκ ευρώ ποσό που είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ για κεντρικό αμυντικό παγκοσμίως και κάνει τον διεθνή Άγγλο την δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου μετά από αυτήν του Πόλ Πογκμπά που είχε κλείσει στα 105 εκ ευρώ και που ακόμη περιμένουμε δυστυχώς την απόσβεση αυτών στον αγωνιστικό χώρο.

Το καλοκαίρι του 1981 ο Ρόν Άτκινσον όταν ανέλαβε έκανε την μέχρι τότε ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου δίνοντας 1,5 εκ λίρες στην West Bromwich για την απόκτηση του Μπράιαν Ρόμπσον.

Η συγκυρία λοιπόν τα φέρνει έτσι που στο πρώτο μεταγραφικό καλοκαίρι του Σόλσκιερ η ομάδα μας είναι έτοιμη να κάνει την ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ας ελπίσουμε ότι η προσφορά του Χάρι Μαγκουάιρ στην ομάδα μας  θα είναι εφάμιλλη με αυτής του μεγάλου μας αρχηγού Μπράιν Ρόμπσον.

Καλώς να έρθεις Χάρι.

 

  

Leave a Reply